perjantai 10. elokuuta 2012

viime viikon tapahtumat & kulunut viikko

Huh, jo on kiirettä pitänyt! Vasta nyt saan tämän postauksen ulos, suurimmat pahoitteluni!

Kokoero.. :D

Tiistaina kengittäjä kävi päivällä vuolemassa kaikkien kaviot. Mie olin töissä, joten Ella meni tallille ja liikutti kengityksen jälkeen Vikin ja Helkan kentällä. Vikin kansssa Ella oli tehnyt pitkän kunnon koulutuupin, tamma oli ollut kuulemma tosi hyvä lopuksi! Nyt on taas niin nätit ja siistit kaviot ponskeilla! Ja kengittäjä kehu, että Vikin kaviot oli parhaimmais kunnos mitä ne on tähän asti ikinä olleet :) Mie liikutin Fasun töiden jälkeen kentällä koulupenkin kanssa ja voin sanoa, ettei poika oo ollut ikinä noin ihmeellinen/outo ratsastaa! Se oli ihan muissa maailmoissa, ei keskittynyt, eikä oikein rentoutunutkaan. Heitin satulankin pois kentän laidalle, mutta ei se paljoa auttanut kun tää yks pelkäs sitä kuollakseen joka kierroksella.. Ties vaikka hyökkäis kimppuun sieltä! Ei ollut yhtään Fasun tapaista. Pikkuhiljaa poju alkoi kuitenkin vähän rentoutumaan niin verkkailin sitten eteen-alas ja vein talliin.

Ella sanoikin, että Fasu oli kengittäessä vaan tärissyt kauhuissaan, vaikka normaalisti ottaa ihan lunkisti koko operaation. Karsinassakin se oli jotain vammaillut ja säikähtänyt ja lyönyt päänsä seinään tjt? Ei tainnut olla ihan Fasun päivä toi tiistai.. :D


Tähän väliin muutama kisakuva © Anniina Poikela
Tästä kuvast mie tykkään! :)

Keskiviikkona kävin ratsastamassa Fasun ennen töitä. Menin kentällä ~40min ilman satulaa ja poika oli paljon normaalimpi kuin eilen. Tein muutamia käynti- ja raviväistöjä, avoa käynnissä, loivia kiemurauria ja temponmuutoksia kaikissa askellajeissa. Kokonaisuudessaan treenit menivät oikein hyvin! Helkalla oli vapaa, Ella liikutti Vikin kevyesti ilman satulaa.
Torstaina Ella ja Elina liikuttivat Fasun kun mie olin iltavuorossa. Ratsastivat pojun koulupenkillä kentällä ja Fasu oli kuulemma hyvä :) Muutamia kuviakin Elinan kamerasta löytyi! Elinakin ihastui poikaan ja alkaa luultavasti sitä nyt kerran viikkoon vuokrailemaan. Ella kouluili Vikin kanssa kentällä ja myöhemmin ratsastivat Helkan Erikan kanssa puoliksi, kun Erika tuli Kouvolaan viikonlopuksi. Helka oli kuulemma reipas ratsastaa ja Erika harjoitteli ponin kanssa mm. kääntymisiä pikkuristikoilla. Poni kuulemma myös kääntyi hyvin!Perjantaina käytiin Erikan kanssa tallilla ennen miun töiden alkua. Vietettiin Fasun kanssa mukava rento päivä, aluksi seurailtiin vähän kentällä, jonka jälkeen menin hetken kaulanauhalla. Hyppäsin myös muutaman kerran kentällä olleet ristikot :) Oli kyllä mukavaa vaihtelua, Fasukin oli niin tyytyväisen oloinen! ♥
Nyt on muuden videokin HD-laatuisena - kannattaa katsoa tuben kautta isompana & HD'nä!Erika ja Ella kouluilivat myöhemmin samaan aikaan kentällä. Erika meni Helkalla kevyesti ilman satulaa ja Ella tuuppi Vikin kanssa juoksutusvyöllä. Erikan mukaan poni otti ravissa välillä tosi hyviä pätkiä, laukan kanssa sen sijaan oli aluksi vähän vaikeuksia.

Lauantaina Helkalla oli vapaapäivä. Ella testasi pessoaa Vikille kisoja varten ja ratsasti kentällä satulalla. Otti myös muutaman hypyn ristikolle testatakseen kuolaimia esteillä. Itse tein Fasun kanssa aika kevyeen treenin ilman satulaa. Kävin kaikki askellajit läpi ja otin pari vaihtoa molempiin suuntiin, jotka sujui hyvin. Poni oli kokonaisuudessaan oikein kiva!Sunnuntaina oltiinkin kisoissa (kisapostaus) Maanantaina ratsastin Fasun kevyesti pellolla. Poika ois tahtonut vaan rällätä peltoa ympäri, vaikka tarkoitus oli vain mennä puolipitkällä ohjalla rennosti.. :D Laukassa venytti kuitenkin hyvin eteen-alas ja löytyi sieltä lopuksi mukava rentous! Helkalla oli vapaa ja Vikiä juoksutin hetken liinassa. Tiistaina Helka ja Viki saivat molemmat lomailla ja Ella kapuaa luultavasti viikonloppuna Viksun selkään, mikäli jalka on parempi. Ella kävi tallilla äitinsä ja tämän kaverin kanssa, jotka molemmat menivät kentällä hetken Fasulla :D Uskalsivat jopa ottaa muutaman raviaskeleenkin!


Kenttä ei ollut hirveästi tykännyt vesisateista, ainoastaan keskiympyrä oli meno kunnossa. Fasu oli ihan super, keskittyi hyvin, työskenteli omalla moottorillaan ja oli miellyttävän kevyt ratsastaa. Harjoitusravissa keskityin pääosin omaan istuntaan ja yritin saada sitä pientä notkoa pois, joka aina välillä ilmestyy. Huomaa kyllä ponistakin! Laukassa Fasu oli tosi hyvä ja laukka pyöri oikein hyvin alusta saakka. Tein muutamia voltteja ympyrän sisään, sekä temponmuutoksia. Lopuksi venyteltiin eteen-alas ja poni venyttikin oikein mielellään.

Keskiviikkona mie kävin Tallinnassa ja Ella hoiti iltatallin. Kaikilla ponskeilla oli vapaapäivä, Ellakun jalkansa puolesta ei voinut liikuttaa ketään. Torstaina Peppi tuli Kouvolaan ja kävivät Erikan kanssa moikkaamassa Erikan entistä hoitoponia Hemmoa sillä välin kun mie kävin Prismassa. Tallilla liikutettiin Helka ja Fasu ja Peppi meni hetken molemmilla. Erikan mukaan Helka oli aluksi vähän possu, kentälle menomatkastakin poni teki suuren numeron.. :D Mutta loppua kohti poni oli super! Fasulle vapaapäivä ei tehnyt nähtävästi hirveän hyvää, kun en muutenkaan pidä sille vapaapäiviä kuin pakon edestä. Toissapäivänä oli niiin hyvä ratsastaa! Nyt poni oli vähän (ja vähän enemmänkin) ADHD eikä oikein malttanut keskittyä työntekoon. Muutamia hyviä pätkiä kuitenkin saatiin ja loppua kohti F oli paljon parempi.:D


Tää päivä vierähtääkin Linnanmäellä Hennan, Erikan ja Pepin kanssa. Palataan sen verran myöhään, etten enää tallille kerkiä niin Ella hoitaa iltatallin ja luultavasti myös liikuttaa Fasun, jos pystyy. Lauantaiksi minuu kysyttii Pyhtäälle katsomaan John Mooren klinikkaa, sinne luultavasti silloin :) Maanantaina onkin sitten pitkästä aikaa estevalkka miulla ja Fasulla!

6 kommenttia:

 1. Heij ootte tulos pyhtäällekkö!? Mis se klinikka on:) btw, mulhan on hepat pyhtääl ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooo käytiin siis jo :D Miun vastaus vähän myöhässä. Oli Millcreek Ranchillä :)

   Poista
 2. ei teijän tallilla sattuis olemaa yhtään vapaata karsinaa? Kuullostaa nii kivalle teijän meno, et olis kiva itekki päästä mukaan! :D

  VastaaPoista
 3. Jenna ratsastat ponillasi tosi kauniisti! Ilo seurailla. :)

  VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)