keskiviikko 22. elokuuta 2012

alkanut viikko mm. cr-valkka & paljon kuvia

Maanantaina ratsastettiin Ellan kanssa Viksu ja Fasu samaan aikaan kentällä. Mie hömpsöttelin Fasun kanssa aika kevyesti ilman satulaa, Ella taasen meni satulalla. Poni oli ihan super ratsastaa, sopivan napakka, kevyt edestä ja keskittyi tosi hyvin työntekoon! Ella alkutunnista miulle karjasikin, että nyt et jää sille keskiympyrälle pyörimään tai se poni ei osaa kohta mennä suoralla ollenkaan.. :D Myönnettäköön, että jään yleensä turhankin pitkäksi aikaa keskiympyrälle pyörimään. Keskityinkin nyt kulmien ja suorien urien ratsastamiseen lisäillen sinne tänne voltteja, ympyröitä ja muutamia temponmuutoksia. Lopulta poni olikin tosi hyvin ulko-ohjalla! Loppuravit venyteltiin eteen-alas ja F oli oikein tyytyväinen :') Fasun ratsastuksen jälkeen menin Ellan ohjauksessa Helkalla ~10min, pikkuponi oli ihana ♥

Muutama kisakuva tähän väliin, nämä © Miisa IkonenVenyy venyy :D Pahoittelen huonoa laatua!

Kellään kuvia meistä Kotkasta 19.8? (Se fb-linkki oisi muuten mukava saada toimimaan :/)

Eilen kuvailtiin Ellan kanssa toisiamme pitkästä aikaa. Ella kouluili eka Vikin kanssa kentällä, josta Ella saakin nyt tällä kertaa kertoa itse:

"Aluksi taivuttelin huolellisesti Vikiä molempiin suuntiin hakien rentoa käyntiä. Sen löydyttyä aloin tekemään ravi-käyntisiirtymisiä jatkaen taivuttelemista. Siirtymisten jälkeen tein ravissa kaarevia linjoja molempiin suuntiin, jonka jälkeen tein hetken laukka-käyntisiirtymisiä, jotka sujuivat oikein hyvin! Sitten kävin työstämään laukkaa kunnolla, joka oli tänään vähän haastavampaa. Viki jäi aluksi vähän liiankin paikalleen, mutta tamma pyöritti kuitenkin laukkaa hyvin. Loppua kohti laukka toimikin ihan superisti! Laukkojen jälkeen tein hetken ravityöskentelyä. Viksu oli lopputunnista tosi hyvin avuilla ja kuunteli myös hyvin! :)"

Ellan kypärättömyydestä EI TARVITSE tulla valittamaan, kiitos. En jaksa asiaa enempää puida, Ellan vanhemmille se on kuitenkin ihan ok ja itse siis käytän kypärää. Se on jokaisen oma valinta mitä omalla pääkopallaan tekee. En jaksa julkaista kommentteja koskien ym. asiaa.


Fasun kanssa kouluiltiin koulupenkin kera kentällä. Ponille treeni ei ollut mitenkään rankka, vähän oli tosin nihkeä lenkin jälkeen. Itse keskityin pääosin omaan istuntaani, erityisesti harjoitusraviin, jonka kanssa pähkäiltiin melkein koko aika. Fasu oli kokonaisuudessaan miellyttävä ratsastaa, kulki omalla moottorilla, keskittyi ja oli sopivan herkkä! :)


Kuolen koht tohon miun istuntaan...


Tänään Ella oli käynyt ratsastamassa Vikin ja Helkan ennen Tarhikseen lähtöä. Sain hommattua itselleni lyhyellä varoitusajalla CR-valkan täksi päiväksi (jee!) Henni tuli miun seuraksi tallille + kuvailemaan ja meni myös hetken Fasulla valkan jälkeen. Menin valkan poikkeuksellisesti estepenkillä, kun tuppaan menemään siinä paljon vinompaan kuin koulupenkissä. Ongelma ei tosin ollut niinkään pitkillä jalustimilla mentäessä, vaan heti kun lyhensin jalustimia (mm. jalan kulmaus muuttui) istuin heti paljon vinompana paino melkein kokonaan vasemmalla! Vasempaan suuntaan vinousongelma oli vielä isompi kuin oikeaan.

Fasun osalta valkka ei ollut tietenkään rankka, kuskin asentoahan siinä vain korjailtiin eikä poniin keskitytty juuri ollenkaan. Oikeaan suuntaan tuo ulkokäsi tuppaa nousemaan ja vääntymään ties mihin asentoihin, muutenkin oikea suunta on paljon parempi kuin vasen. Istun itsekin paljon suorempana kuin mitä toiseen suuntaan ja oikeaan onkin huomattavasti helpompi ratsastaa. Sisäjalkakin on paljon vakaampi oikeassa kierroksessa.

Lisäksi katse karkailee välillä maahan - pitää vaan muistaa pitkä niska ja pehmeä avara katse! Ja pitää muistaa myös hengittää, sekin nimittäin tuppaa välillä unohtumaan ;D Yksi isompi ongelma onkin sitten vasen jalka/polvi joka nousee ylemmäs ja liukuu vielä kaikenlisäksi paljon edemmäs kuin mitä oikea jalka. Silloin vasen istuinluu on edempänä kuin oikea ja miun painokin heittää enemmän oikealle ... aargh!

Pääosin kuitenkin pikkuongelmia, joista yksi vaikuttaa toiseen jne. Tuo harjotusravi on varmaan joku ikuinen ongelma?! Ei se onneksi videolta näyttänyt niin pahalle mitä tuntui.. :D Ja johan oli poni tyytyväinen ku kuski alkoi keventämään (luojan kiitos t. Fasu) Fasu on kuitenkin hyvä kun siitä näkee heti, jos teen jotain oikein/väärin. Kaikenkaikkiaan oli kyllä hyvä valmennus, ensi viikolla jos sitä pääsisi uudestaan! Tulisin varmaan hulluksi tuon miun istuntani kanssa ellen pääsisi valvovan silmän alle aina silloin tällöin..

Vertaappa nyt ulkokättä eilisen kouluilukuviin!

Valmennuksen jälkeen väsättiin meille pikkueste, että poni vähän piristyisi! Tulin pikkuristikkoa muutaman kerran molempiin suuntiin, jonka jälkeen pystyn kaksi kertaa - Fasu oli ihan innoissaan :') Henni pääsikin sitten käymään pojun selässä ja napsin parivaljakosta muutamia kuvia. Mie kävin sitten lopulta loppuverkkailemassa jätkän eteen-alas.


Tein valkasta pikkukoosteenkin tubeen muutamasta klipistä, jos kiinnostelee katsoa:Huomenna Erika tuleekin Kouvolaan Helkailemaan ja jää meille samalla yöksi. Luultavasti mennään maastoilemaan, kun kerta sadettakin on luvannut tännepäin. Enkä usko että kenttä on hyvässä kunnossa, jos koko päivän sataa paljon. Estevalkkaan ei tällä viikolla päästä, kun tunneilla ei ole enää tilaa ja valmentaja ei ole loppuviikosta paikalla. Joten hyppään sitten Fasun itsenäisesti viikonloppuna :) Seuraavat estekisat olisivat tiedossa lähitallilla 2.9!

Mitäs piditte postauksesta?

8 kommenttia:

 1. tää oli tosi kiva :) + onko siulla kuvia kun meet helkalla? ois kiva nähdä (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! :) Ei valitettavasti ole ja olen muutenkin mennyt ponilla vain pari kertaa ottaen nopeasti kaikki askellajit läpi. Jos sattuu kamera olemaan messissä, kun seuraavan kerran ponin selkään kipuan niin voihan siitä muutaman kuvan napsasta :D

   Poista
 2. Tosi kiva postaus. :) olis vielä kiva jos joskus voisit kertoa noista tunneista sillee tarkasti, että kuinka noita sun "ongelmia" on korjattu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitokset kommentistasi! :) Juu kirjoittelen vaikka ensi cr-valkasta vähän tarkemmin!

   Poista
 3. Joo, yhdyn täysillä tohon Ellan kommenttiin, eli olisi kiva jos kertoisit kuinka niitä ongelmia oikein korjattiin. (:
  Tosi kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, laittelen sitten seuraavaan valkkapostaukseen! :) Mutta paljon kiitoksia siulle kommentistasi!

   Poista
 4. Mis sul on kisat ??

  VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)