keskiviikko 4. lokakuuta 2017

seuraestemestaruudet ja tämän päivän klinikkakäynti

Sunnuntaina käytiin Erikan kanssa hyppäämässä senioreiden seuraestemestaruudesta. Osallistuttiin molemmat samaan luokkaan, eli 80cm korotetulla uusinnalla. Meidän luokka oli jaettu kahteen eri verryttelyryhmään ja lähdettiin molemmat verkkaryhmiemme vikoina. Erika oli ensimmäisessä verkkaryhmässä ja minä jälkimmäisessä.

Erikan blogista lainattua: "Fasu oli alusta saakka melko rennon oloinen ja verryttely meni erittäin hyvin. Otin vain yhdet hypyt verryttelyesteille ja kisakorkeudessa yhdet hypyt. Perusrata meni melko hyvin. Pari lähestymismokaa tuli kun Fasu olikin odotettua enemmän ratsastettavissa. Yleensä se menee kovaa ja korkealta, mutta nyt kun se oli paremmin hallinnassa niin nypin sen ihan turhaan esteiden juureen."

Erika ja Fasu pääsivät siis virhepisteittä maaliin ja lunastivat näin paikan uusinnassa. Pääsin heti Erikan radan jälkeen verkkaamaan, joten tein aika kevyen verryttelyn enkä ottanut kuin pari hyppyä. Fasu oli oikein hyväntuntuinen ja radalle lähdettiin luottavaisin mielin. 80cm rata sujuikin kokonaisuudessaan oikein kivasti, vaikka kuski mokaili muutaman lähestymisen. Poni oli kuitenkin super ja teki hyviä teräviä hyppyjä - tuloksena meilläkin nollarata ja paikka uusintaan.
Erika: "Uusinnassa oli hyviä hyppyjä, mutta pari hieman huonompaa. Yhdelle esteelle Fasu lähti ihan älyttömän kaukaa ja parille esteelle tultiin turhan lähelle. Uusinnan kolmas este putosi, sillä Fasu oli lähdössä vieressä olevalle okserille ja meille kummallekin tuli kiire oikealle esteelle. Pudotuksen jälkeen otin loppu uusinnan rauhassa ja erityisesti sarjaan olen tyytyväinen!"


Ehdoton suosikkini päivän kisakuvista!

Tälle esteelle tuli hiukan huono hyppy kun F oli menossa ihan toiselle esteelle.. :D Harmillisesti takaset sitten tiputtivat.Erikan radan jälkeen taas äkkiä kuskin vaihto ja melkein heti radalle takaisin. En jaksanut ottaa edes verkkahyppyä vaan suoraa päätä itse asiaan.. :D Meidän uusinta alkoi hyvin ja saatiin hyvä hyppy myös siihen esteelle, joka aikaisemmin putosi. Sarjan b-osa meillä puolestaan harmittavasti tippui, mutta muuten olen tosi tyytyväinen rataan. Aika kuitenkin riitti vielä luokan kolmossijalle ja samalla myös senioreiden estepronssiin! Ei yhtään hullumpi päivä ja Fasu oli kyllä kaikinpuolin mainio.


Maanantaina ponilla oli vuorossa kevyt, palautteleva päivä ja eilen tiistaina Pinja oli käynyt Fasun kanssa maastoilemassa. Täksi päiväksi meille oli varattu klinikka, jossa oli tarkoituksena tehdä ponille yleistarkastus ja antaa influenssarokotus. 

Tallilta oli klinikalle vajaa 2km matka, joten päätettiin reippaina kävellä. Fasulle tehtiin ontumatutkimus, jonka jälkeen ultrattiin vielä etujalat. Merkittäviä taivutusreaktioita ei ollut, mej alaniveliä poni ontuu jos taivutetaan ronskimmin. Ell mielestä ei ollut kuitenkaan syytä tutkia tarkemmin kun poni kuitenkin liikkuu puhtaasti ja mielellään. Porvoon klinikalla kuvattiin 2015 vasenta etusta tarkemmin, jolloin kuvissa näkyi myös alkavia nivelmuutoksia, jotka saattavat reagoida taivutuksiin jännetuppien lisäksi. Molempien etujalkojen vuohisjännetupit olivat siis täyttyneet, joka alkaa olla jo Fasulla kroonista. Ultratutkimuksessa jännetuppineste oli kuitenkin kirkasta, eikä fibriiniä ollut muodostunut kuin vähän seinämille. Uä-tutkimuksessa ei muuten löytynyt uusia löydöksiä eli vanhoissa hankkarivammoissa ei ollut sanomista.

Poni saa olla hetken kevyemmällä rokotuksen vuoksi ja muutoin voidaan palata liikuntaan normaalisti. Fasun tapauksessa säännöllinen liikunta on hyväksi ja mikäli poni alkaa jossain vaiheessa oireilemaan niin rasitustasoa lasketaan heti. Jännetuppien hoitoa jatketaan samalla tavalla kuin ennenkin; eli säännöllistä paikallishoitoa kylmällä ja lämpimällä. Fasu käyttäytyi taas kuin oikea mallioppilas ja saikin paljon kehuja klinikalta!


Kävin tutustumassa myös blogeihin, joita olitte aiemmin linkittäneet ja TOP3 nousivat:

Tuhatta & Sataa:

- Blogi kertoo Idan ja hänen vuokrahevosensa Platiniumin yhteisestä arjesta. Blogissa tykkäsin rennonhenkisyydestä ja hyvälaatuisista materiaaleista, lisäksi kaulanaruvideoita oli mukava katsella. Plussaa myös postaustiheydestä.

Apina ja Andalusialainen:
- Blogi seuraa Maijun ja hänen hevosensa Viton yhteistä taivalta. Vito on rodultaan puhdasrotuinen andalusialainen, mikä herätti heti kiinnostukseni. Uusin postaus kalevalaisesta jäsenkorjauksesta oli myös mielenkiintoinen.

Rocot Unicorns Attack:

- Blogi kertoo päiväkirjamaisesti Inkan ja hänen kahden oman hevosen arkielämästä. Tykkäsin blogissa sen monipuolisuudesta ja materiaalin paljoudesta. Viggo vaikutti myös oikein symppikseltä kaverilta!

2 kommenttia:

  1. Hei, kiva postaus ja kivoja kuvia! Mistä tuo teidän rintaremmimartsari on, kun mistään ei meinaa löytyä tuon värisiä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että pidit ja paljon kiitoksia kommentistasi! :) Siitä on jo vuosia kun martsarin tilasin, mutta oiskohan se ollut tämä värissä london.

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)