tiistai 20. kesäkuuta 2017

esittelyssä tallin uusin tulokas


Tallin hevosmäärä kasvoi viikko sitten yhdellä kun käytiin hakemassa Tiialle uusi hevosystävä Lahdesta. Carkki on Puolasta kotoisin oleva risteytysponi, oikein symppiksen oloinen 7-vuotias tamma. Yllättävän hyvin ponit ottivat uuden tulokkaan vastaan, suurimmilta kähinöiltä vältyttiin ja etenkin Helkan kanssa Carkki tulee hyvin toimeen. Harmittavasti ei saatu tarhasta ollenkaan kuvia kun vettä tuli paikoitellen kuin aisaa.. Tämä Suomen kesä on kyllä aina yhtä ihana.. :DEläinlääkäri kävi viime keskiviikkona raspaamassa ja rokottamassa hevoset. Fasun rokotus on tosin vasta syksymmällä, joten ponille tehtiin vain hammashuolto. Edellisestä raspauksesta oli kulunut reilu 8kk, eikä suusta löytynyt juurikaan otettavaa. Vuoden raspausväli on kuulemma Fasulle oikein passeli eli seuraavan kerran hammashuoltoa on luvassa vasta ensi vuoden puolella. Eläinlääkärin lähdettyä  suunnattiin ponin kanssa kentälle kaulanaruilemaan ja poni olikin mukavan miellyttävä ja rento ratsastaa. Pitäisi kyllä useammin kaulanaruilla kun lähiaikoina sekin vähän jäänyt turhan vähälle.Paljon kiitoksia Tiialle näistä kuvista!

Myöhemmin iltapäivällä päästettiin kolmikko laitumelle - Helkahan ei tosiaan pääse vihreälle ollenkaan kaviokuumetaustansa takia. Fasu oli ihan sitä mieltä, että eihän tänne nyt enää kolmatta mitenkään mahdu syömään tai loppuu vielä ruoka kesken (...) Hirveän kiukkuinen poni oli kyllä Carkkia kohtaan, verrattuna vaikka tarhakäyttäytymiseen. Tänäänkin maastossa Fasu antoi Carkin tulla ihan perässä tai rinnalla, ei pienintäkään ongelmaa, mutta laitumella piti sitten höykyttää menemään.

Fasu on tosiaan liikkunut nyt monipuolisesti, ollaan maastoiltu, kouluiltu, kaulanaruiltu ja toissapäivänä hypättiinkin. Etenkin kotona hypätessä tuntuu olevan rytmi paikoin kadoksissa, joko himmaillaan liikaa esteelle ja ajaudutaan ihan pohjaa tai sitten lähdetään rykäisemällä ihan liian kaukaa hyppyyn. Täytyy ensi viikolle kysyä meille Tiian kanssa estetuntia, jos vaan saadaan kaikkien aikataulut jotenkin osumaan yhteen. Kisojakaan ei ole nyt lähistöllä hetkeen tiedossa - sitäkin suuremmalla syyllä täytyisi saada ajettua se pikku-e.. Varmaan kaikista eniten kuitenkin odotan sitä, että päästäisiin taas Fasun kanssa uimaan samalle rannalle missä viime kesänäkin käytiin pulikoimassa.
Viime kesän yksi parhaimmista päivistä ♥

2 kommenttia:

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)