maanantai 23. tammikuuta 2017

The most simple things can bring the most happiness

Tänään oli kyllä superhauska päivä peltoilun ja pulkkailun merkeissä!

Tuntuu taas, ettei vuorokaudessa riitä tunnit kaikkeen. Vähän on ollut kyllä motivaatiokin bloggailun suhteen hakoteillä - ei sitä viiti väkisinkään alkaa kirjoittelemaan, näkyy nimittäin heti tekstin laadussa. Onneksi osaan pitää bloggailun rentona harrastuksena, kirjoittelen silloin kun siltä tuntuu, enkä ota turhaa stressiä, jos välillä tuleekin pidempiä postausvälejä. Näin blogiharrastus pysyy itselleni paljon mielekkäämpänä. Etenkin uusista kuvista/videoista saan paljon postausintoa, jos taas ei ole ollenkaan uutta materiaalia niin harvoin sitä jaksaa alkaa kunnolla päivittelemäänkään. Onneksi kesää kohti mennään, päivät pidentyvät hiljakseen ja jatkossa tuleekin kuvailtua taas enemmän kun valosan aika on pidempi. Hankitreenejä kaipailisin kyllä kovasti, mutta ei taida täksi talveksi sellaisia kinoksia enää saada..

Henni oli meitä kuvailemassa viime viikolla kun Fasun kanssa pitkästä aikaa kunnolla kouluiltiin. Poni oli ihan hyväntuntuinen ratsastaa jo alussa, sopivan energinen ja kevyt ratsastaa. Tehtiin perusjumppailua väistöjen ja avojen merkeissä käynnissä ja ravissa, joilla sain ponia avuille ja selkää paremmin käyttöön. Laukassa keskityttiin vain hyvään rytmiin ja rentouteen, etenkin loppua kohden laukka oli tosi jees! Henni kävi lopuksi selässä hölkkäilemässä eteen-alas, harmi kun alkoi jo hämärtämään niin paljon, ettei fiksuja kuvia enää saanut.








Alkoi tulla jo aika tummia näistä lopuista kuvista :/

Vuokraajat liikuttelivat ponin viime viikolla poikkeuksellisesti to-su. Minun piti poitsu liikutella perjantaina, mutta olinkin sen aamun töissä ja siitä suoraan jouduin menemään hierojalle. Selkä aloitti syksyllä oikuttelun ja välillä on ihan normaali ja välillä taas risti/alaselästä hirveän kipeä. Oikea puoli oli itselläni paljon enemmän jumissa kuin vasen ja oikea jalkakin selkeästi pidempi. Lisäksi alaselässä on aika vahva notko, joka on joutunut nyt tavallista kovemmalle rasitukselle kun selkä on muutenkin jumissa. Istuntakin oli vasta suorassa kun laitettiin oikean istuinluun alle pieni koroke. Hieronnan lopuksi tehtiin siis hetki jäsenkorjausta, jossa mobilisoitiin niveliä ja parannettiin lihasten/sidekudosten liikkuvutta venyttämällä niitä omia liikeratoja hyödyntäen. Ihan ei aika riittänyt kaikkeen, mutta huomattavasti parempi selkä on nyt kun on kaikki lukot auki. Keskiviikkona vielä uusitaan hieronta, näissäkin pitäisi tosin käydä säännöllisesti, mutta mielummin sitä kummallisesti aina ponin lihaskuntoa hoitaa kun omaa.

Tänään oli vuorossa "aivot narikkaan" -päivä ja oli kyllä superhyvät treenit. Alkuverkkailin pellolla kaikissa askellajeissa, jonka jälkeen otettiin muutamat hypyt pellolla olleille tukeille. Voi sitä riemun määrää mikä yhdestä pienestä tukista koituikaan! Jos pohja olisi ollut parempi oltaisiin voitu hypätä enemmän ja alunperin suunnitelmissa olikin viedä tolpat ja puomi pellolle, mutta äkkiäkös me Hennin kanssa plan B keksittiin.











Toinen otti ehkä vähän liian tosissaan... 

.. ja tukin jälkeen piti sitten tehdä muutama ilopomppu.. :D

Suunnattiin sitten pellolta tallin kautta maastoon, napattiin satulahuoneesta valjaat ja autosta pulkka perään. Fasu oli niin tohkeissaan taas pulkkailusta - hyvä, että malttoi edes kävellä! Aluksi käveltiin hiukan pidempään, jonka jälkeen otettiin ravipätkiä ja muutamat lyhyet laukkapätkät. Ihan hyvä hiki saatiin poitsulle pintaan ja teki kyllä niin hyvää tuolle poninviikareelle. Fasulla pitäisi tosiaan olla pulkkailua/peltoilua tmv. "aivot narikkaan" -meininkiä kerta viikkoon niin pysyy mielenkiinto yllä ja järki päässä ;D Huomenna on vuorossa kevyt eteen-alas palauttelupäivä ilman satulaa vastapainoksi tämän päivän treenille ja keskiviikkona joko kouluillaan tai maastoillaan.


2 kommenttia:

  1. Apua, mä muistan joskus kauan sitte ku näin jotain sun videoita youtubessa ja eilen pitkästä aikaa rupesin kattomaan onko tää blogi vielä hengissä, mut en muistanu millään sun nimeä ni yritin varmaan tunnin googletella, tuloksetta, mut sit tänään selasin blogilistoja ja bongasin heti sun nimen! Oikeesti tätä ilon määrää ku löysin tän ihanan blogin taas ja huomaan et teillä on vieläkin ton ponin kanssa ihan uskomaton yhteys, voin olla vaan kateellinen! Jos saa toivoa, niin joku kuulumis/tavote ym. Postaus olis aika kiva !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, ihana kuulla, että pidät ja kiva, että löysit lopulta etsimäsi! Fasu onneksi on ja pysyy ♥ Ja täällä joo edelleenkin epäsäännöllisen säännöllisesti bloggailen, videoita en ole pitkään aikaan tehnyt kun ei enää tule samalla tavalla kuvailtua videomatskua kuin ennen. Pitäisi vaan muistaa kuvailla videoita enemmän kuvien ohella niin pääsisin joskus tekemään uutta Fasu-videotakin. Tavoitepostaus ei olisi kyllä yhtään hullumpi idea - tosin se menee jonkun ajan päähän kun muutama suunnitelma on vielä tälle vuodelle kysymysmerkkinä. Mutta paljon kiitoksia vielä sinulle, piristi mukavasti minunkin iltaani :)

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)