torstai 14. toukokuuta 2015

pikaisia kuulumisia kuluneilta päiviltä!

Ajattelin tulla nopeasti vielä päivittämään blogin ennen kuin minun juna lähtee, muutoin postaus olisi venähtänyt vasta ensi viikkoon. Kovin paljoa en kuitenkaan ehdi teille tarinoimaan, yritän nyt pikaisesti kertoa vähän kuluneista päivistä, että mitä ollaan puuhailtu.

Viime perjantaina käytiin ponin kanssa heittämässä reilu tunnin maastolenkki, käytiin yhdellä uudella hiekkatielläkin pyörähtämässä ja kiipeiltiin taas hiekkakuopalla hetki mäkiä. Paluumatkalla ihmeteltiin molemmat jo kaukaa, että mikä ihme kone hurisee niin kovaa jossain lähistöllä. Joku jäteautohan siellä oli viemäriä tyhjentämässä, eikä Fasu enää pahemmin siitä mitään sanonut kunnes yhtäkkiä iski paniikki ja piti käydä hetki ojanpohjalla pyörimässä, hupsu poni.. :D Ihan kunnialla siitä päästiin ohi kuitenkin, mutta seuraava järkytys koettiinkin jo tallinpihassa, jonne oli ilmestynyt iso traktori peräkärryn kanssa.

Lauantaina juoksutin Fasun aluksi liinassa ja tehtiin samalla ravissa ja laukassa pientä puomi/kavalettityöskentelyä, joka sujui oikein mallikkaasti! Juoksutuksen jälkeen otin kaikki askellajit ilman satulaa, tehtiin ihan perustyöskentelyä; muutamia avo- ja sulkutaivutuksia, sekä väistöjä. Poni oli kaikinpuolin tosi mukavantuntuinen! Sunnuntaina käytiin aluksi pyörähtämässä pikkulenkki maastossa, jonka jälkeen venyteltiin vielä hetki rennosti kentällä. Maanantaina Lea kävi liikuttelemassa ponin, olivat ottaneet ihan kevyesti, kun kuski oli ollut kipeänä. Alkuun Lea oli juoksuttanut hetken Fasua liinassa, jonka jälkeen taivutelleet kentällä käynnissä ja ravissa.

Tiistaina käytiin Iinan ja Emmin kanssa hyppimässä eräällä hiekkatiellä "maastoesteitä", jotka Iina ja Emmi oli käynyt aiemmin päivällä rakentelemassa. Käveltiin ja ravailtiin hiekkatielle, jonka jälkeen otettiin pellolla askellajit läpi ja aloitettiin yksitellen tulemaan maastoesteitä. Fasu oli aivan innoissaan, hyppäsi hyviä ja teräviä hyppyjä, eikä kyttäillyt esteitä juurikaan! Yksikin este tuli ihan yllätyksenä kurvin takaanta ponille kun en ollut käynyt sitä näyttämässä aiemmin, mutta hienosti epäröimättä yli mentiin. Kaikinpuolin oli hirmu hauskat treenit ja poni kyllä tykkäsi! Pitääkin joku kerta mennä vähän paremmalla ajalla hyppäämään uudestaan niitä, kun nyt ei otettu kovin montaa hyppyä alle kisoja ajatellen :)


Keskiviikkona Lea oli Fasun kanssa ns. koulutunnilla (Anne-Mari Ruotsi pitäjänä), kävivät vähän läpi He C/B -ratojen tehtäviä ja tekivät paljon erilaisia radan osia yms. Kokonaisuudessaan kaksikolla oli sujunut oikein kivasti, Fasu sai paljon kehuja valmentajalta ja erityisesti ravi oli lopuksi tosi hyvännäköistä!Nyt torstaina oli ponin kanssa tarkoitus startata 80 ja 90 alueluokat, mutta meidän tie loppuikin 80cm'n kutosesteelle. Poni oli verkassa tosi hyvä, teki hyvät hypyt ja alkuratakin sujui hyvin, mutta sitten kutosesteelle ei saatu kunnollista paikkaa. Fasu meinasi venyä, sitten meinasi tehdä töpön, eikä jalat eivät nousseetkaan ja lopputuloksena rysähdettiin esteen sekaan. Molemmat voidaan tilanteeseen nähden hyvin, pienillä pintanaarmuilla selvittiin ainakin tähän asti. Nyt tarkkaillaan tilannetta ja toivotaan, ettei ponillekaan tule mitään :) Ainakin normaali Fasu oli nyt loppupäivän, liikkui normaalisti ja söi ja joi hyvin.
8 kommenttia:

 1. Tosi kivan kuuloinen viikko-ohjelma teillä! Hui, tuo kaatuminen näyttää tosi pahalta. Kannattaa varmaan jossain vaiheessa pyytää hieroja kattomaan ponia, omani meni ihan pienestä kompuroimisesta pienesti kumoon ja silti lihakset vetäisivät umpijumiin :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep.. yllättävän vähällä kyllä selvittiin, onnea oli matkassa! Nyt pitää vaan kovasti seurailla ponin vointia :) Joo niin mie ajattelinkin, pitääkin soitella heti maanantaina hierojalle!

   Poista
 2. Hui kamala, näin ton videon instassa ja ei siitä voinut tykätä! Onneksi ei sattunut pahemmin :o

  VastaaPoista
 3. Harmi että kävi noin :/ olette niin hyvä pari ja varmasti tulette nappaamaan kisoissa vielä monia sijoituksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä :/ no tässä lajissa tosin sattuu ja tapahtuu! Ensi kerralla sitten paremmin, jos molemmat päästäisiin ehjinä maaliin :)

   Poista
 4. Hui kauhistus. Täälläkin katsoessa sydän kurkussa! Onneksi näyttäisi että selviätte säikähdyksellä! Itse hyppäsin seuraluokat 70 ja 80 cm, olin jo lähtenyt paikalta kun työ hyppäsitte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, onni onnettomuudessa! Hetken näytti jo siltä että F kaatuu päälle, mutta onneksi kaatuikin toiseen suuntaan..

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)