maanantai 8. syyskuuta 2014

kuluneen viikon kuulumisia (+ ulkoasuäänestys!)


Tiistaina tosiaan jatkui satuloiden sovittelu - tai katsottiin Sannan kanssa vielä uudelleen läpi satulat, jotka minun piti sitten seuraavana päivänä käydä palauttamassa. Ei ollut hyviä ei, ei auttanut muu kuin käydä keskiviikkona palauttamassa ne ja hakemassa uusi satsi satuloita sovitukseen. Sanna katsoi vielä tiistaina tuon estesatulan, joka meille tuli Kouvolasta sovitukseen ja se istui ponille kuin nakutettu! En tosin päässyt vieläkään huokaisemaan helpotuksesta, nimittäin satula jäi tällä kertaa itselleni hiukan pieneksi (mm. polvi tulee hiukan yli ja ajaudun muutenkin liian taakse satulassa..) Satula kuulemma näytti liikkeessäkin istuvan ponille hyvin ja F liikkuikin sen kanssa hyvin, että rennosti, mutta kerrankin sitten näin päin.. Vihdoin kun löytyy ponille istuva penkki niin se jääkin sitten vuorostaan minulle hiukan pieneksi. No tällä viikolla pitäisi tulla postissa yksi estesatula sovitukseen, toivotaan että sopisi!


^ Tälläiseen ihanuuteen törmäsin viime viikolla, eikö olekin hellyttävä :')

Annika liikutteli vuorostaan poitsun keskiviikon ja torstain ja poni oli kuulemma ollut hyväntuntuinen molempina päivinä! Keskiviikkona kaksikko oli ottanut treenauksen alle yhden kouluohjelmankin, torstaina puolestaan olivat hölkkäilleet ilman satulaa ja poni oli ollut Annikan mukaan tosi kiva, että rento. Ja Annikahan ilmoittautui Fasun kanssa nyt seuraavaan Paken kouluvalkkaan, joka on 20.9. Olisi ollut kyllä mukavaa mennä seurailemaan valkkaa, mutta olen aika todennäköisesti silloin töissä..

Perjantaina olikin vuorossa estetreenit Fauskin kanssa ja tuli testattua tuo estesatula vielä ihan kunnolla hypätessä. Ponillehan se on hyvä, mutta jää kyllä minulle pieneksi ja videoltakin näytän hiukan isolta sinne - etenkin jalka näyttää tosi isolle. Viimeeksi olinkin satulan kanssa hypännyt kuukausi sitten, olikin pitkästä aikaa ihanaa päästä hyppäämään ihan kunnolla! Ollaan me tässä välissä hyppäilty parisen kertaa ilman satulaa, mutta niinäkään kertoina ei olla loppupeleissä mitään ihmeellisempiä tehty tai vaadittu.



Poni oli kyllä oikea energiapakkaus hypätä ja hiukan kyllä Fasua alkoi kiukuttamaan kun ei saanutkaan päättömästi rynniä esteeltä toiselle, vaan joutui malttamaan. Etenkin tuo jälkimmäinen linja jäi helposti liian lyhyeksi ja siihen piti yrittää tulla pienesti sisään ja tehdä mahdollisimman loiva kaari, että väli olisi ok. Iina meille huutelikin neuvoja, kun sattui olemaan kentällä samaan aikaan ja oli niistä kyllä apua! Kyllä pitäisi taas ponisen kanssa työstää paljon kontrollitehtäviä, ottaa estepäivän lisäksi viikkoon myös yksi puomi/kavalettipäivä. Hallikausikun uhkaavasti lähestyy kokoajan ja sielläpä ei välttämättä ihan samanlailla pysty viilettämään kuin ulkokisoissa.. ;D Yleisesti poni hyppäsi kyllä hyvin ja ainakin innokkaasti!






Lauantaina Fasu sai viettää kevyemmän päivän, Annika juoksutti poitsun ja kävi myös käppäilemässä pienen lenkin maastossa. Sunnuntaina katsottiin Sannan kanssa nämä "uudet satulat" läpi, jotka hain keskiviikkona sovitukseen. Molemmat estesatulat jäivät meille epäsopiviksi, toinen oli selvästikin liian suora ja jäi vain killumaan ilmaan tyhjän päälle. Kolmesta koulusatulasta yksi oli varteenotettava ehdokas, tarkoitus olisi huomenna se ratsastaa niin, että Sanna näkisi satulan myös liikkeessä. Hiukan epäiltiin, että satula saattaisi heittää minut takakenoon, mutta se selviää sitten testissä..


Heikki ehtikin putsailla Fasun karsinan ja laittaa heinät sillä välin kun soviteltiin Sannan kanssa satuloita, joten päästiin melko pian sovitusten jälkeen kentälle. Päätin pitää Fasulle toisen kevyemmän päivän ja tarkoitus oli vain hölkkäillä ilman satulaa. Mentiin kevyesti kaikki askellajit läpi -periaatteella ja kaikinpuolin poni oli mukavantuntuinen ja kevyt ratsastaa, vaikkakin aika energinen.


Heikki kävi alussa selässä käymässä ja ihan hyvin pojilla meni!










Poni tuntui tosiaan vähän astetta energisemmältä, joten päätin irtojuoksuttaa ratsastuksen jälkeen vielä jätkän ja siitäkös vasta riemu repesikin! Toinen otti välillä kunnon spurtteja kentän päästä päähän ja mennä pukitteli eteenpäin - hieman oli kyllä ylimääräistä virtaa toisella! En ollutkaan aiemmin irtojuoksuttanut Fasua täällä uudella tallilla, kun kentän toiselta lyhyeltä sivulta puuttui aidat, mutta nyt sinne oli väliaikaisesti pistetty aitalanka niin uskalsi poninriiviön päästää vapaaksi rallittamaan.






Höpsö poni ♥


Satulasovittelut siis jatkukoon, toivottavasti ei nyt enää kovin kauaa, alkaa kohta usko loppua kesken. Ilmoittauduin muuten 28.9. estevalmennukseen, eiköhän me sitä ennen ehditä löytää meille sopiva estepenkki.. :) Ja kunhan me löydetään hyvä koulupenkki niin Iina saa läpiratsastaa poitsun ja pitänee ottaa häneltä muutama koulutuntikin. Jos ensi kuussa vaikka päästäisiin vihdoin ja viimein kisakentille!

Kokeilinpa nopeaan myös uutta ulkoasua, värimaailma on tällä hetkellä aika samanlainen kuin edellisessä, joitakin muutoksia pitää kyllä varmaan tehdä. Esimerkiksi sivupalkin teksti katoaa aika hyvin taustan sekaan, siihen pitäisi keksiä jotain.. Pidetäänkö nyt tämä (pienellä parantelulla) vai vaihdetaanko vielä vanha takaisin? Antakaahan ihmeessä oma äänenne, kiitoksia paljon jo etukäteen vastanneille!

Vanha ulkoasu:



Kumpi ulkoasu?
 
pollcode.com free polls

14 kommenttia:

  1. Vitsit poni näyttää hyvältä noissa hypyissä :) hyvin meette!

    VastaaPoista
  2. Pidän tosi paljon tästä uudesta bannerista, mutta mielestäni tuo tausta ei natsaa sen kanssa kovin hyvin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että pidät ja kiitoksia kommentistasi! :) Hmm, siihen voisi kyllä ehkä kokeilla jotain muutakin taustaa, laitetaan mietintään!

      Poista
  3. Voiku kiva postaus ! :) Uus ulkoasu on parempi !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kuulla, että pidät! =) Suurkiitokset kommentistasi!

      Poista
  4. Tsemppiä teille satulanetsintöihin ! :) Aijotko käydä siellä lappeenrannassa koulun ? Uusi banneri on paljon parempi kuin edellinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, sitä tarvitaan.. :D Juu, tarkoitus olisi ensi syksynä aloittaa täällä koulu! Paljon kiitoksia kommentistasi siulle :)

      Poista
  5. Hei laita välillä noita sun videoita ilman musiikkia! :) hieno hevonen kyllä sulla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valmennusvideot laitan ilman musiikkia sitten! :) Kiitoksia paljon :')

      Poista
  6. Miksi sun pitää tunkea toi Heikki mukaan joka postaukseen...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä mikä on siun mielestä tunkemista, mutta ennen tätä postausta Heikin nimeä ei ole edes mainittu ainakaan kuudessa edellisessä postauksessa :D Jossain kuvissa on saattanut näkyä, kun on yleensä aina ollut tallilla mukana auttamassa ja kuvailemassa.

      Poista
  7. Tiedätkö minkä rotuinen toi koira on? sulonen! c: fasuki on tosi hieno!

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)